• Register

Sejur Atena

Ziua 1 Bucuresti – Atena
Intalnire cu insotitorul de grup la aerortul Henri Coanda (Otopeni) la biroul de informatii la ora 16:40 pentru imbarcare pe zborul TAROM RO273 cu destinatia Atena. Decolare la ora 18:40 si aterizare la Atena la ora 22:20. Transfer spre antica capitala Atena – dominata de unul dintre cele mai puternice simboluri arhitecturale ale Epocii de Aur a Greciei – Partheonul. Seara, timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Alexandros 4*(pentru plecarile din 17 Iulie si 20 August) sau Hotel Titania 4*(pentru plecarile din 24 Iulie si 05 August)Atena sau similar.

Ziua 2 Atena – Tur de oras
Mic dejun. Dimineata Tur de oras Atena panoramic si pietonal: Stadionul Olimpic, Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Piata Omonia. Dupa tur vizita cu ghid local la Acropole (biletul de intrare in valoare aproximativa de 12 Euro se achita la fata locului). Acropole reprezinta inceputul, locul in care a luat nastere civilizatia greaca antica:vestigiile pastrate aici - ale templelor Parthenon si Erechteion si ale templului Athenei Nike - sunt cele mai vestite atractiisi, totodata, simboluri ale Greciei. Dupa amiaza libera pentru odihna. Cazare Hotel Alexandros 4*(pentru plecarile din 17 Iulie si 20 August) sau Hotel Titania 4*(pentru plecarile din 24 Iulie si 05 August)Atena sau similar.

Ziua 3 Atena – Aegina - Poros - Hydra
Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru vizite individuale. Optional, Excursie in Insulele Poros, Aegina, Hydra.
Ne apropiem mai intai de Poros, insula care inspira la pace, romantism si relaxare, imbodobita cu paduri de pini ce ajung pana pe crestele stancoase, acolo unde marea uda pamantul, dar si cu plaje de nisip si privelisti spectaculoase care dau sentimentul de libertate deplina. Urmatoarea oprire este in insula, care potrivit mitologiei grecesti, a fost denumita astfel dupa Aegina, zeita de care Zeus s-a indragostit, dar pe care Hera a aruncat-o in exil impreuna cu fiul nascut din dragostea lor. Luam amestecul de frumusete si poveste si ii adaugam o masura de cultura si istorie, ajungand in Hydra, denumita astfel datorita multitudinii de izvoare de aici. Intoarcere la hotel. Cazare Hotel Alexandros 4*(pentru plecarile din 17 Iulie si 20 August) sau Hotel Titania 4*(pentru plecarile din 24 Iulie si 05 August)Atena sau similar.

Ziua 3 Atena – Cap Sounion - Plaka
Mic dejun. Zi libera la dispozitie. Va recomandam vizitarea muzeelor Atenei, unul dintre cele mai importante fiind Muzeul de Arheologie. Spre seara, va propunem o excursie relaxanta, optionala, la Cap Sounion pentru Apus de Soare la Templul lui Poseidon (Fenomen unic in lume!) cu servirea unei cine pescaresti la o taverna traditionala greceasca cu o panorama de exceptie asupra marii. Seara, intoarcere la Atena. Plimbare pietonala cu insotitorul de grup in celebrul cartier Plaka, unde puteti lua cina la una dintre numeroasele taverne traditionale. Cazare Hotel Alexandros 4*(pentru plecarile din 17 Iulie si 20 August) sau Hotel Titania 4*(pentru plecarile din 24 Iulie si 05 August)Atena sau similar.

Ziua 4 Atena – Peloponez
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Atena sau optional Excursie in Peloponez cu pranz inclus. Peloponezul, leaganul civilizatiei mionice, impresioneaza prin varietatea peisajului (plaje fine intinse pe zeci de kilometri, golfuri cu ape turcoaz, plantatii de maslini si portocali) dar si prin bogatia istoriei si a culturii. Se viziteaza Istmul Corinth, Epidauros si Micene, unde vom vizita cetatea antica si mormantul lui Agamemnon. Servirea pranzului la o taverna traditionala. Intoarcere la Atena. Seara, timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Alexandros 4*(pentru plecarile din 17 Iulie si 20 August) sau Hotel Titania 4*(pentru plecarile din 24 Iulie si 05 August)Atena sau similar.

Ziua 6 Atena – Bucuresti
Mic dejun. Zi libera la dispozitie pentru vizite pietonale cu insotitorul de grup sau ultimele cumparaturi inainte de plecare. La ora 12:00 eliberarea camerelor si depunerea bagajelor la receptie. Seara, transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul comaniei TAROM RO274 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 19:00 si aterizare la Bucuresti pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 20:35(pentru plecarile din August). Decolare la ora 21:00 si aterizare la Bucuresti pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 22:35(pentru plecarile din Iulie). Sfarsitul pachetului de servicii.